Zorgonderwijs

arrangement

Alle kinderen willen leren

Bij Megakids vangen wij al meer dan tien jaar ‘thuiszitters’ uit de regio op. Dat doen wij middels een zorg-onderwijsarrangement, onze dagklas. Wij gaan ervan uit dat alle kinderen willen leren, maar niet alle kinderen leren op dezelfde manier. Sommige jongeren passen nu eenmaal niet in ons huidige onderwijssysteem en hebben meer maatwerk nodig.

 

De zorg-onderwijsarrangementen van Megakids bieden dit maatwerk wel. Het zijn cognitief en sociaal-emotionele ontwikkelplekken, waarin we samen met de jongere op zoek gaan naar wat wél werkt. Samen stellen we haalbare en concrete doelen waarin we rekening houden met jouw belastbaarheid, de andere informatieverwerking en eventuele prikkelgevoeligheid. We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat je weer vertrouwen in jezelf gaat krijgen en perspectief en zingeving ervaart. We bouwen de aanwezigheid in onze dagklas langzaam op en starten met schoolvakken die je zelf mag kiezen. We vinden het belangrijk dat jij de regie hebt, dat het in jouw tempo gaat. Megakids is inmiddels ook een erkende examenlocatie geworden, dus je kunt zelfs bij ons op locatie examen doen voor vakken op VMBO, HAVO of VWO niveau. Hoe cool en relaxed is dat!

 

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Kijk dan nog even naar onderstaand filmpje van Cécile, één van onze jongeren die in de dagklas van Megakids heeft gezeten en uitlegt waarom het schoolsysteem soms niet passend is.

 

MegaKids

Begeleiding en behandeling voor mensen met autisme

Laatste Nieuws

  • Met trots kunnen wij delen dat we door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn aangewezen als 1 van de 15 zogenoemde proeftuinen. Dit zijn onderwi...

  • Onze nieuwe website is live. In de komende periode zullen wij deze nog verder gaan verbeteren! Happy browsing....