Over Ons

 

• Positief
• Pro-actief
• Professioneel
• Persoonlijk

Megakids is een zorgorganisatie gespecialiseerd in de begeleiding en kortdurende behandeltrajecten voor mensen met autisme.

Wie we zijn en waar we voor staan

Megakids is een zorgorganisatie die gespecialiseerd is in de begeleiding en kortdurende behandeltrajecten voor jongeren en jongvolwassenen met autisme. Wij zijn inmiddels ruim 15 jaar actief in de regio, ISO-gecertificeerd en zijn aanbesteed door verschillende gemeenten vanuit de Jeugdwet, WMO en Wonen en Herstel. Vanuit onze visie vinden we het belangrijk dat iedereen naar vermogen moet kunnen participeren in onze maatschappij, ook mensen met een beperking, ook mensen met autisme.

 

Iedereen moet naar vermogen kunnen participeren in de maatschappij

 

We zijn niet zo van het etiketteren en spreken ook nooit over stoornissen. Autisme is niets meer en niets minder dan een andere manier waarop de informatie in de hersenen wordt verwerkt. Vanuit onze expertise staan we naast onze cliënten en hun netwerk, om de specifieke valkuilen gekoppeld aan die andere informatieverwerking concreet in kaart brengen met daarbij ook expliciet aandacht voor hun specifieke talenten. (en deze ook in te zetten) Vanuit herkenning en erkenning (reëel zelfbeeld) bieden we praktische tips en tools om adequaat en bijtijds om hulp te vragen, de zelfstandigheid en autonomie te vergroten en het netwerk/ouderrol te versterken. Een hele praktische vorm van psycho-educatie met aandacht voor het maken van de noodzakelijke transfers naar de ‘buitenwereld’. Werknemers worden grotendeels incompany geschoold, daarin werken we nauw samen met het opleidingsinstituut van ‘Geef me de 5 en de methodiek van BrainBlocks. Veel van onze werknemers zijn BrainBlocks Ambassadeur.

 

Een praktische vorm van psycho-educatie

 

Megakids heeft niet de intentie verder te willen groeien, we willen het verschil kunnen blijven maken voor een specifieke doelgroep en staan voor de kwaliteit van onze hulpverleningstrajecten. We zijn een platte organisatie, doen het echt mét elkaar, zijn wars van onnodige managementlagen en ook de directie is vanuit oprechte passie en betrokkenheid voor deze doelgroep, nog actief op de werkvloer. Daarnaast wordt onze organisatie vaak als innovatief bestempeld, door de wijze waarop we een aantal projecten voor onze doelgroep hebben opgezet en vormgegeven.

 

Wij zijn actieve professionals, goed opgeleid, praktisch en hebben veel ervaring

 

Megakids is een organisatie die bestaat uit energieke medewerkers die van aanpakken weten en op wie je kunt bouwen. Wij zijn actieve professionals, goed opgeleid, praktisch en hebben veel ervaring. Wij zijn ook toegankelijk, dienstverlenend en voelen ons persoonlijk verantwoordelijk voor de tevredenheid van cliënten en hun directe omgeving. We werken graag samen en zijn daarom gericht op goede relaties met collega’s, cliënten, ouders en samenwerkende partners. Leuke, humorvolle en plezierige mensen die goed kunnen luisteren en zichzelf blijven.

MegaKids

Begeleiding en behandeling voor mensen met autisme

Laatste Nieuws

  • Met trots kunnen wij delen dat we door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn aangewezen als 1 van de 15 zogenoemde proeftuinen. Dit zijn onderwi...

  • Onze nieuwe website is live. In de komende periode zullen wij deze nog verder gaan verbeteren! Happy browsing....