Voor jong volwassenen

Op deze pagina kun je meer lezen over:

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Jobcoach / Stage

Je hebt misschien al gemerkt dat het lastig is om als jongere met ASS een passende werkplek of stageplek te vinden. Voor docenten en werkgevers is het vaak niet duidelijk wat ASS inhoudt en wat iemand met deze problematiek nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Hierdoor ben je misschien vastgelopen, wat niet had hoeven gebeuren als de docent of werkgever wat beter op de hoogte was geweest van jouw ondersteuningsbehoefte.

Bij Megakids hebben we voor deze situaties een jobcoach die jou kan begeleiden bij het zoeken naar een passende werkplaats en bij het solliciteren naar deze functie. Hij kan contacten onderhouden met de werkbegeleider en/of stagebegeleider over de voortgang van het werk. De jobcoach kan uitleg geven over wat ASS inhoudt en samen met jou uitzoeken wat jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Door regelmatig contact te onderhouden met de betrokken partijen en inzicht te geven in de onderlinge verwachtingen kan er direct ingespeeld worden op problemen die zich voordoen en kunnen er oplossingen gevonden worden. De begeleiding wordt geheel aangepast aan jou.

Naar boven


Wonen

Megakids banner WonenBen je op zoek naar een woonplek voor jezelf? Alleen al het zoeken naar een kamer is een flinke klus, eigenlijk de eerste stap naar zelfstandigheid. Daarna zullen vele stappen genomen moeten worden om echt zelfstandig te kunnen gaan wonen. Van het schoonhouden van je kamer, tot het op tijd opstaan om naar school of je werk te gaan. Van het regelen van je financiën tot het indelen van je vrije tijd. Gedurende de week krijg je ongeveer 10 uur begeleiding per week. Megakids helpt je om een woonplan te maken dat bij jou past. Wij wachten niet af tot het mis gaat, maar zetten alle zaken meteen goed met je op. Je kunt waarschijnlijk al veel zaken zelf, maar als je het ineens allemaal zelfstandig moet doen kan dat best lastig zijn. Als je voldoende zelfstandigheid hebt bereikt dan gaan we samen met jou op zoek naar een eigen woonruimte.

Voor meer informatie zie onze Brochure Megakids – Woonbegeleiding

Naar boven


Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons.