Voor kids en jongeren

Op deze pagina kun je meer lezen over:

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of meld je aan.

Begeleiding individueel

Bij Megakids zijn we er voor jou als jongere met autismespectrumstoornis. We horen graag je verhaal en bieden in eerste instantie een luisterend oor, zonder oordeel. Er zijn al genoeg mensen die ergens iets van vinden. Samen met jou stellen we een aantal doelen op en formuleren we jouw eigen hulpvragen. Dat betekent dat we wel van je vragen na te denken op welke manier we jou het best kunnen ondersteunen, zodat je geholpen kan worden stappen te zetten die bij jou passen. Misschien wil je wel leren reizen met het openbaar vervoer, maar vind je de drukte zo vervelend, bijvoorbeeld als iemand je onverwacht aanstoot. Misschien wil je leren koken, maar heb je geen idee in welke volgorde alles op het vuur moet worden gezet. Of misschien vind je het lastig een gesprek te beginnen, waardoor je sociale contacten meestal uit de weg gaat. Het belangrijkste is dat je zelf de regie houdt over wat je wilt leren of oefenen. Het vergroten van jouw vaardigheden staat voorop. Samen werken naar zelfstandigheid. Je kunt individueel worden begeleid door een vaste persoonlijke begeleider om meer zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan persoonlijke doelen. De begeleiding kan plaats vinden bij jou thuis, bij Megakids, op je sportclub of op een andere geschikte plek. Wij zijn niet gebonden aan een vaste plek en maken bij voorkeur een afspraak op de plek waar jij je prettig voelt.

Meer informatie over de individuele begeleiding van Megakids vind je terug in:
Brochure Megakids – Begeleiding

Naar boven


Begeleiding groep

Tijdens de supergezellige groepsdagdelen worden er leuke activiteiten georganiseerd om te kunnen oefenen met je persoonlijke doelen binnen groepsverband. Een filmpje pakken, boogschieten, samen uiteten, golfsurfen, poolen – het behoort allemaal tot de mogelijkheden bij Megakids. En ook schilderen, bordspellen spelen en het spelen van fantasy games doen we in groepsverband. Maar natuurlijk zijn de groepsdagen er ook voor je eigen ontwikkeling! Je werkt aan persoonlijke doelen, die je aan het eind van de dag nabespreekt met je begeleider. Tijdens de groepsbegeleiding is er aandacht voor vaardigheden als samenwerken, grenzen verleggen, doorzetten, plezier maken, vrienden maken, jezelf mogen en kunnen zijn, omgaan met kritiek, omgaan met winst en verlies, sociale vaardigheden en vergroten zelfstandigheid. Megakids biedt tijdens deze groepsdagdelen voorspelbaarheid, structuur, veel gezelligheid, momenten om tot rust te komen, mogelijkheid om te oefenen, ondersteuning en begeleiding die je niet alles weer opnieuw hoeft uit te leggen over ASS.

Meer informatie over de groepsbegeleiding van Megakids vind je terug in:
Brochure Megakids – Begeleiding

Naar boven


Huiswerkklas

Megakids banner HuiswerkklasHuiswerk is geen favoriete bezigheid, maar het hoort er wel bij.

Voor de huiswerkklas van Megakids kun je doordeweeks van 14:00 tot 18:00 naar onze locatie toe. Als je (nog) niet zelfstandig kunt reizen, kunnen we hiervoor samen naar een passende oplossing zoeken. Als je binnenkomt spreken we even je dag door en kun je rustig wennen met iets te drinken en wat lekkers. Na 10 minuten starten we en kijk je samen met de begeleider je huiswerk door. De begeleider helpt je in een ontspannen sfeer bij het plannen en structureren van je studie. Er wordt gekeken hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen werken, zodat er mogelijk nog tijd over blijft om andere dingen te doen.

Samen met jou wordt gekeken naar leerstrategieën die voor jou het beste werken. Het doel is zoveel mogelijk huiswerk af te krijgen, zodat je thuis niet zoveel meer te doen hebt. Wel zo relaxed! 🙂

Naar boven


School / onderwijsbegeleiding

Over het algemeen breng je de meeste tijd in de week op school door. Dan is het wel zo fijn als je het daar een beetje naar je zin kunt hebben! Soms lukt dat niet helemaal of word je voor je gevoel helemaal niet goed begrepen. Megakids luistert graag naar je verhaal, jouw ervaringen op school, zonder een direct oordeel te vellen.

Begrijpt je docent je helemaal verkeerd en vind je het lastig toch telkens les van hem/haar te hebben? Weet je niet goed hoe je je pauze moet invullen? Zie je op tegen de gymlessen, een kamp of uitjes? Heb je moeite met spreekbeurten of praktische opdrachten? Moet je samenwerken, maar heeft die andere leerling lang niet zoveel tijd en energie aan die opdracht besteed als jij? Kost school je zoveel energie dat je ’s middags neerploft achter de computer en er nauwelijks meer achter vandaan komt? Samen met jou zoeken we naar oplossingen en bedenken we een aanpak om je schooltijd zo plezierig mogelijk te maken. Samen met jou kunnen we een ‘handleiding van jezelf’ maken zodat er op school begrip voor je komt en er rekening met je gehouden kan worden.

Naar boven


Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of meld je aan.